Drones zijn uitermate geschikt voor het maken van luchtopnames, maar de Amerikaanse regisseur Paul Trillo ging een stapje verder en deed iets wat nog nooit eerder is gedaan. Samen met zijn vriend Brian Streem van Aerobo maakte hij een korte film welke bestaat uit slechts één droneshot.

At the End of the Cul-de-Sac

In zijn korte film 'At the End of the Cul-de-Sac' wilde Trillo een drone gebruiken als middel om de camera in elke gewenste positie te plaatsen. Bekijk de meer dan 9 minuten durende film, bestaande uit één voortdurende droneshot:

Vimeo's Staff Pick Premiere

'At The End Of The Cul-de-Sac' werd geselecteerd door Vimeo als 'Staff Pick Premiere'. Niet voor niets natuurlijk, want met deze film zette Trillo een indrukwekkende en unieke prestatie neer. Het opnemen van een dergelijke film vergt natuurlijk een enorme tijd aan voorbereiding en planning.

Locatie

Allereerst moest er een locatie worden gekozen voor opname van de scène. Zo diende de locatie vrij te zijn van hoogspanningskabels en moesten ook alle omwonenden medewerking verlenen ten uitvoer van het project.

3D software

Toen de locatie eenmaal gekozen was, importeerde Trillo de Google Earth afbeelding in de software van Cinema 4D. Met behulp van het 3D-programma liep Trillo stap voor stap door het hele script en maakte een animatie van de acteurs en bepaalde iedere gewenste camerapositie. Op dit moment had hij nog geen idee of de bestuurder van de drone dit überhaupt zou kunnen nabootsen.

Dronepiloot

De animatie was zeer belangrijk voor het oefenen van de scène. Voor dronepiloot Mike Ferguson was dit een enorme uitdaging, want hij moest alle shots en cameraposities uit het hoofd leren. Er werd dus geen gebruik gemaakt van automatisch voorafgeplande vliegroutes.

Acteurs

Ook voor de acteurs was dit absoluut geen normale klus. Aan de hand van de animatie moesten zij de uitvoer van hun actie precies bepalen wanneer de camera van de drone zich in de juiste positie bevond.

Grootste hindernis

Gek genoeg was de grootste uitdaging van het project niet de opname van de beelden of bediening van de drone, maar opname van het geluid. Iedere acteur werd voorzien van een draadloze microfoon, maar het zoemende geluid van de propellers zorgde ervoor dat deze geluidopnames onbruikbaar waren voor de daadwerkelijke film.

Audio

Om het probleem van het geluid te ondervangenwerd de film direct nog een keer nagespeeld zodat de scène nog vers in het geheugen zat van alle acteurs. Dit keer zonder drone maar mét handheld microfoon.

Making of

In onderstaande video zie je de 'Making of' van het indrukwekkende project:

Drone

Voor opname van de korte film werd gebruik gemaakt van een DJI Inspire 1 drone.

Korte film gemaakt bestaande uit 1 droneshot

0 Reacties

    Plaats een reactie