In de stad Linn heeft de politie van Wisconsin onlangs de stap gezet om dronetechnologie aan te schaffen om de openbare veiligheid te waarborgen. De politie heeft nu drie DJI-drones in haar arsenaal om op verschillende manieren te helpen.

Mankracht

De politie van Linn heeft de mankracht die nodig is om in situaties te reageren met maar liefst 50% kunnen verminderen. De afdeling gebruikt de drones voor zoek- en reddingsoperaties, vooral rond het meer in de stad en om wegschade in kaart te brengen. De drones worden ook gebruikt om luchtfoto's te maken van gebouwen en infrastructuur voor onderhoud en reparaties.

Drones

De politie heeft training gevolgd in verschillende cursussen. Er is een door door de FAA goedgekeurd trainingsprogramma opgesteld door het korps. Dit verzekert dat alle agenten op termijn kundig met drones kunnen vliegen. Onder andere de de DJI Mavic 2 Enterprise Dual en de DJI Inspire met thermische camera worden gebruikt. Tot slot beschikt men ook nog over de DJI Spark.

Politie Wisconsin zet in op drones

COVID

Tijdens de COVID-pandemie heeft de politie de drones ook gebruikt om de stad te patrouilleren zonder dat er mankracht ter plaatse nodig is, waardoor de sociale afstand beter kan worden gevolgd en het risico is verkleind dat politieagenten het virus oplopen.

0 Reacties

    Plaats een reactie