Tijdens een demonstratie in Rusland is een poging tot dronebezorgingverkeerd afgelopen. Een prototype bezorgdrone van Russian Post vloog tegen een muur met een crash tot gevolg.

Demonstratie

De demonstratie vond plaats in de Russische plaats Ulan-Ude waar initiatiefnemer Rudron/Expeditor 3M met trots het prototype van haar bezorgdrone presenteerde. De demonstratie liep echter heel anders dan de organisatie vooraf had ingeschat.

Crash

Na vertrek verloor de bestuurder de controle over de hexacopter waardoor het apparaat van $20.000,- tegen een muur vloog en op de grond crashte. In enkele seconden veranderde het technische apparaat in een teleurstellend hoopje schroot.

Storing

De initiatiefnemers weten niet zeker wat er fout ging, maar afdelingshoofd Alexei Tsydenov denkt dat de storing te wijten is aan de meer dan honderd verschilllende WiFi-signalen die in de lucht hangen op de plek van de demonstratie.

Dronebezorging

Deze mislukte demonstratie is een enorme tegenvaller op het gebied van dronebezorging voor Russian Post. Toch stelt het bedrijf door te gaan met dronebezorging, maar wellicht met iets minder haast.

1 Reacties

  1. Henk

    In de eerste alinea staat een typ fout.

Plaats een reactie