De Russische Sberbank heeft aangekondigd contant geld te willen vervoeren met behulp van drones. Er vinden namelijk vele geldtransporten plaats tussen de verschillende kantoren en dit kan volgens voorzitter Stanislav Kuznetsov beter via de lucht plaatsvinden.

Contant geld bezorgen

Sberbank, een van de meest invloedrijke banken in Rusland, heeft aangekondigd plannen te hebben om contant geld met drones te vervoeren tussen verschillende kantoren. Daarnaast bekijkt de bank ook de mogelijkheden om de drones voor ander transport in te zetten.

Russische Sberbank wil contant geld met drones bezorgen

Kuznetsov

Voorzitter Stanislav Kuznetsov verteld dat de de Sberbank drone bezorging wil starten in Kazan, Tatarstan. Er zijn echter nog vele hindernissen te nemen en regelgeving laat het nu nog niet toe om drones in te zetten voor bezorging. Kuznetsov wil met de overheid om de tafel om de complicaties aan te gaan en het bezorgen met drones te realiseren.

Vragen

Het idee van de Russische bank levert veel vragen op. Zo lijkt het erg makkelijk om een drone die contant geld vervoert te onderscheppen en daarom is de vraag vooral, hoe gaan ze dit voorkomen? De bank heeft nog geen informatie gecommuniceerd over hoe zij de drone bezorgdienst veilig en functioneel in gaan zetten.

Russische Sberbank wil contant geld met drones bezorgen

Drone bezorging

Op dit moment werken grote bedrijven als Google, Nasa en Amazon aan de invoering van drone bezorgingen. Deze bedrijven werken onder andere aan de techniek van de drones, het autonoom laten vliegen van duizenden drones tegelijk en daarbij een infrastructuur voor dronevluchten. De regelgeving staat ook deze bedrijven nog deels in de weg doordat de mogelijkheid op testvluchten nog erg beperkt is.

0 Reacties

    Plaats een reactie