Het Russische bedrijf CopterSafe biedt gehackte upgrades aan voor de DJI drones. Hiermee worden functies als een hoogtebeperking, snelheidsbegrenzing en geofencing uitgeschakeld. De hacks kosten tussen de 200 en 400 dollar en zijn eenvoudig zelf uit te voeren.

CopterSafe

Waar dronefabrikanten de drones steeds veiliger maken lijkt het erop dat er een serieuze markt is om deze veiligheidsfuncties uit te schakelen. Het Russische hackbedrijf CopterSafe biedt nu verschillende software pakketten aan waarmee je deze veiligheidsfuncties kan uitschakelen en daarmee meer uit je drone halen dan door de fabrikant is bedoeld.

No Fly Zones

Dronefabrikant DJI werkt al geruime tijd aan een geofencing systeem dat ervoor zorgt dat de drones van hun merk niet kunnen vliegen in gebieden waar dit niet toegestaan is. Denk daarbij aan vliegvelden of overheidsinstellingen. Het aanbieden van deze software is dan ook vrij opmerkelijk te noemen wanneer je denkt aan de gevolgen die het vliegen in een no-fly zone kan opleveren.

Russisch bedrijf biedt hacks aan voor DJI drones

Super Sport modus

Naast het unlocken van de no fly zones biedt CopterSafe ook software aan om de snelheidsbegrensing uit te schakelen. De DJI Mavic Pro stijgt normaal met een maximale snelheid van 11 kilometer per uur op. Door de begrenzing uit te schakelen wordt dit verhoogd naar maar liefst 35 kilometer per uur. CopterSafe geeft wel het advies om hier voorzichtig mee om te gaan omdat je met de hoge snelheden de accu kan overbelasten.

Russisch bedrijf biedt hacks aan voor DJI drones

Hoogte beperking

De DJI drones zijn allemaal voorzien van een softwarematige hoogtebeperking van 500 meter. De dronepiloot kan in de app zelf de maximale hoogte instellen die geld op de locatie waar gevlogen wordt. CopterSafe biedt echter ook een speciale hack aan waardoor de begrenzing van 500 meter wordt verwijderd en je nog veel hoger kunt vliegen met je drone. Dit is erg gevaarlijk omdat je boven de 300 meter hoogte ander vliegverkeer kunt verwachten.

DJI drones

CopterSafe biedt de gehackte software aan voor de DJI Inspire 1, Inspire 2, Mavic Pro, Phantom 4, Phantom 4 Pro, Matrice 200, Matrice 600, Phantom 3 Professional en de Phantom 3 Advanced. De software updates zijn los van elkaar verkrijgbaar. Na het installeren van de software update mag de gebruiker geen updates die vanuit DJI uitgebracht worden installeren.

Prijzen

Verwijderen No Fly Zone:

 • DJI Mavic Pro 200 dollar
 • Phantom 4 Pro/Adv 250 dollar
 • Inspire 1 300 dollar
 • Inspire 2 400 dollar

Hoogte beperking verwijderen:

 • Mavic Pro 200 dollar
 • Phantom 4 Pro/Adv 250 dollar

Super sport modus:

 • DJI Mavic Pro 200 dollar
 • DJI Phantom 4 pro/adv 200 dollar

Compleet pakket van deze drie hacks:

 • DJI Mavic Pro 450 dollar
 • Phantom 4 550 dollar

2 Reacties

 1. Bob

  Er zijn locaties genoeg waar nog nooit een vliegtuig is overgevlogen onder de 10 kilometer hoogte. En die no-fly zones is prima maar gewoon in je achtertuin tot een meter of 30-40 hoog kan onmogelijk gevaarlijk zijn tenzij je net bijvoorbeeld 500 meter van een startbaan woont. En of je die dingen nou echt gaat doen ja of neen....het feit dat je weer "gepiepeld" wordt is ergerlijk. Het liefst hebben de "eigenaren" van het luchtruim dat je met je drone de hei op gaat maar dan ook niet tijdens het weekend. Gewoon goed uitkijken, je verstand gebruiken en dan zal er niks gebeuren. Dat geleuter ook over "opleiding" is allemaal onder initiatie van business zoekers die daarvoor lopen te lobbyen en te bloggen over "het gevaar". Mijn drone werkt alvast hoe het hoort en heeft geen last gehad van regelneverij.

 2. John

  Helemaal mee eens. 150 meter is totáál geen gevaar voor vliegtuigen. Angst voor het onbekende en voor misbruik i.p.v. verstand zorgt voor belachelijke beperkingen.

Plaats een reactie