In de uitzending van Wedden dat ik 't kan? van zaterdag 10 december was er een weddenschap met behulp van een drone. Dronepiloot John van Baarsen beweerde dat hij binnen 3.5 minuten een tafel kon dekken met behulp van een drone.

Wedden dat ik 't kan?

Op zaterdagavond brengt SBS6 al enige weken het tv-programma 'Wedden dat 't kan?'. Met spannende weddenschappen proberen Silvie Meijs en Jeroen van de Boom de zaterdagavond weer ouderwets gezellig te maken met deze 2016 remake van Jos Brink's 'Wedden Dat?'.

Tafel dekken met een drone

In de uitzending van zaterdag 10 december 2016 vond er een weddenschap plaats met een drone. De 29-jarige John van Baarsen uit Volendam claimde een eettafel te kunnen dekken met behulp van een drone.

Kersttafel dekken met drone in Wedden dat ik 't kan?

Drone

In een speciaal gedeelte van de studio stond een tafel die Van Baarsen met behulp van zijn DJI Spreading Wings drone moest aanvullen. De opdracht was om met behulp van de drone 4 voorwerpen binnen 3,5 minuut op de kersttafel te zetten.

Opdracht

Voor Silvie Meijs en Jeroen van de Boom stonden twee kooien klaar zodat de presentatoren de uitdaging van dichtbij konden waarnemen. Naast de kersttafel stonden vier kerstvoorwerpen klaar voorzien van een ring. Aan de DJI Spreading Wings drone was een haak bevestigd waardoor de drone de items kon oppakken.

Kersttafel dekken met drone in Wedden dat ik 't kan?

Geslaagd

Van Baarsen slaagde erin om de 4 items - kerststuk, champagnekoeler, tulband-taart en kalkoen - binnen 3,5 minuut met de drone op de kersttafel te plaatsen. Hiermee wist de Volendammer zijn uitdaging te halen.

Terugkijken

Bekijk het fragment op de website van SBS6.

1 Reacties

  1. P.

    WOW, wat een stunt. Nee niet wat het tafel dekken betreft, maar de stunt van deze pientere Volendammer. Meer dan 5 minuten GRATIS tv reclame en dan als klap op de vuurpijl 1000 euro krijgen. Ben je dan slim of wat......... Iedere serieuze enigszins geoefende multicopter rc-piloot kan deze "stunt" in minder dan 3 minuten. De naïeve programmamakers zijn daar toch maar weer mooi ingetrapt! Hopelijk komen er veel reacties binnen bij dit slimme Volendamse vissertje.

Plaats een reactie