Het Russische bedrijf UIMC heeft een spiondrone ontwikkelt ter grootte van een libelle De drone kan volgens het bedrijf worden gebruikt voor verschillende defensie operaties.

Russische spionagedrone

Het Russische bedrijf United Instrument Manufacturing Corporation (UIMC) heeft een nieuwe spiondrone ontwikkeld. De mini drone is net zo groot als een libelle en past gemakkelijk in je hand of zak. Het bedrijf noemt het daarom ook een “pocket-sized” drone.

Pocket-sized

De drone heeft een klein bereik, maar kan volgens het bedrijf worden gebruikt voor politie operaties, counter-terrorisme operaties en het analyseren van gevechtszones. Verder is de drone bijna niet te horen, kan geluiden opnemen, hoge kwaliteit beelden ontvangen en alles doorsturen naar de bestuurder. UIMC vertelt dat “de spiondrone zo makkelijk te gebruiken is dat iemand met minimale training hem kan besturen”. Ook liggen de kosten van de drone laag, waardoor hij gemakkelijk te vervangen is.

Andere drone

Dit is niet de eerste drone die is gemaakt door UIMC. De Russische wapenmaker heeft al eerder een vliegende bazooka drone ontworpen. Deze drone is uitgerust met anti-tank rakketten en kan vanaf een afstand van ongeveer 5 kilometer worden bediend. De gewapende drone, gemaakt door de Systemprom dochteronderneming van IMC (die zelf deel uitmaakt van Russische wapens reus ROSTEC), kan werken als onderdeel van een defensie team.Russisch bedrijf UIMC ontwikkelt nieuwe spiondrone

0 Reacties

    Plaats een reactie