Volgens een rapport van de National Golf Foundation gaat het niet goed met de golf industrie. In 2013 daalde het aantal gespeelde spellen golf met 4,9 procent. De hoge prijs om te golfen en de daling van de koopkracht, heeft geleid tot een stijging van het aantal sluitingen van golfbanen. Maar kunnen drones deze industrie uit de brand helpen?.

Drones

Zoals in vele industrieën kunnen drones de oplossing op veel problemen bieden. De onbemande luchtvaartuigen kunnen zorgen voor betere marketing oplossingen door het maken van luchtopnames evenals efficiëntere manieren om de greens te onderhouden. drone_golfbaan_redding_water_landbouw_tourdrone_golfbaan_redding_water_landbouw_tour

Dure helikopter

Het filmen van de golfbaan met een drone is een stuk goedkoper dan met behulp van een helikopter. Een helikopter kost het bedrijf ongeveer zo’n 10,000 dollar per dag en dat is nog zonder camera en productieteam die de beelden monteert. Drones zijn zelfs voor de kleinere golfbanen prima betaalbaar.

Virtuele tour

De Eagles Golf Club in Odessa, Florida, heeft drone video bedrijven benaderd om een virtuele tour te maken van de golfbaan. Spelers van de golfbaan kunnen hierdoor precies zien hoe zij het beste kunnen spelen per baan. In de video’s die de Eagles laten maken zal ook een golf professional advies geven over elke hole.

Onderhoud green

Net als in de landbouw kunnen drones ook ingezet worden om het onderhoud van de green te verzorgen. Zo kan een drone, uitgerust met speciaal meet apparatuur, precies zien waar de green te droog is of waar pest, infecties of schimmels aanwezig zijn. Wanneer dit dagelijks in kaart gebracht wordt kun je effectief de greens onderhouden. Er wordt ook water bespaard door alleen te sproeien op plekken waar dit echt nodig is. golfbaan_drone_redding_amerika_eagles_floridagolfbaan_drone_redding_amerika_eagles_florida

0 Reacties

    Plaats een reactie